BMW XM идва на 29 ноември с нов V8 и над 700 к.с.

  • Изтеклата първа снимка на новия V8 на BMW Изтеклата първа снимка на новия V8 на BMW
  • Рендъри как може да изследва BMW XM Рендъри как може да изследва BMW XM
  • Първият изцяло създаден от BMW M автомобил ще дебютира на 29 ноември Първият изцяло създаден от BMW M автомобил ще дебютира на 29 ноември
  • Папарашки снимки от тестовете Папарашки снимки от тестовете

05 Nov 2021

BMW ще покаже новия XM (да не се бърка със Citroen XM) на 29 ноември 2021. Моделът, за който първоначално се смяташе, че ще се казва X8 M, ще бъде първият изцяло разработен от BMW M автомобил от M1 (1978 г.) насам.

Гигантският SUV, базиран на X8, ще бъде първата плъгин хибридна кола на BMW M и по всяка вероятност ще бъде най-мощното BMW, създавано някога. 

BMW Blog смята, че най-мощната версия ще има над 700 к.с. и ще използва 8-цилиндровия двигател, който виждате на снимката горе. Това не е познатият S63, а нов V8 с означение S68, който би следвало да виждаме във всички нови 8-цилиндрови BMW-та занапред. По всяка вероятност ще има и по-скромни отново плъгин хибридни варианти, които ще комбинират електромотор с 3-литрови 6-цилиндрови редови двигатели.

Според изтекла в Bimmerpost информация новото BMW XM ще започне да се произвежда през декември 2022 г. Данните, с които разполага сайтът, дори цитират крайната дата за живота на модела – производството ще завърши точно пет години по-късно – през ноември 2027 г., доколкото може да се вярва на подобна информация. Според същия източник поне една от версиите ще носи означението 45e xDrive и ще има около 650 к.с.  По-ранна информация сочеше, че базовият XM ще има около 625 к.с., докато топ вариантът ще бъде с около 750 к.с. 

XM ще се предлага с джанти с размер от 21 до 23 инча и богато M оборудване, включително спортен диференциал и едни от най-големите спирачки, монтирани на серийно BMW. 

В задната част ще има четири ауспухови накрайника, като те ще са разположени по двойки един над друг. Рендърите, които виждате, са базирани на шпионски снимки, но засега никой не може да потвърди със сигурност доколко са реалистични.

 

Първородната Godzilla!