Suzuki SX4 S-Cross все повече прилича на SUV

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

26 Nov 2021

Suzuki представи третото поколение на своя SX4 S-Cross и моделът постепенно приключва трансформацията си от ван в кросоувър. По-високата стойка, новата голяма радиаторна решетка и агресивните фарове съвсем ясно отличават новия SX4 от предшественика му.

Интериорът също е сериозно осъвременен. По-високите нива на оборудване ще получат 9-инчов сензорен екран на мултимедийната система, докато контролните прибори запазват стандартния си аналогов дизайн (съчетан с малък 4,2-инчов екран), което съвсем не е лошо. Всички варианти идват със системи за разпознаване на пътните знаци, следене на мъртвия ъгъл и адаптивен круиз контрол.

Suzuki се дистанцира от модерните плъгин хибридни и електрически модели, като предлага единствено класическо хибридно задвижване с 48-волтова система, съчетана с 1,4-литров бензинов мотор, познат от Swift. Той доставя 129 к.с. и 235 Нм, които може да съчетаете с механична или автоматична скоростна кутия, и в двата случая с по шест предавки. Серийно SX4 идва с предно предаване, но може да доплатите за табелката Allgrip, която добавя 4х4.

Началото на производството в завода на Suzuki в Унгария вече е започнало, като първите доставки се очакват преди края на годината.

 

Първородната Godzilla!