Първо официално видео с Lada Niva Bronto


08 Dec 2021

През юли ви показахме новата Lada Niva Bronto, като тогава руснаците пуснаха само една единствена снимка и малко базови подробности. През септември АвтоВАЗ разпространи още няколко фотографии и ценова листа на базираната върху Niva Legend версия.

По-добре оборудваната за оф-роуд модификация Bronto вече има официално видео, качено в YouTube канала на Lada, следван от 23 хил. абонати. То е озаглавено „Lada Niva Bronto. Създадена, за да оцелее“ и е заснето в епичен стил.

Клипът е съвсем кратък, едва 39 секунди и вероятно на местния пазар ще бъде лансиран в рекламните тв блокове, както и в социалните платформи.

Цените на Niva Bronto леко поскъпнаха от лятото насам и започват от 939 900 рубли, което прави по днешния курс 22 хил. лв.

Bronto се различава от стандартната Niva с подобрена 4х4 система, усилен заден мост, блокиращи преден, централен и заден диференциали, модифицирано окачване и гуми за кал. Клиренсът на предназначената за по-тежки условия за каране Niva е 240 мм.

Както вече сме писали Niva Bronto се предлага в две нива на оборудване: Luxe и Prestige. При Luxe получавате метални брони, релси на покрива, раздувки на калниците, 15-инцови алуминиеви джанти, климатик и предни седалки и странични огледала с подгрев. Версията Prestige е със специална радиаторна решетка, също големи арки на калниците, масивни пластмасови брони и фарове за мъгла.

И за двете нива се предлагат като опция напречна греда за покрива с четири LED фара, както и камуфлажна разцветка за каросерията.

Откъм двигател, Lada Niva Bronto е оборудвана с познатия 1,7-литров мотор, развиващ 83 к.с. и 129 Нм въртящ момент. Той е комбиниран с 5-степенна ръчна скоростна кутия и задвижване на четирите колела, с избор на бързи и бавни предавки.

Лукс от Китай!