Льоб с първа етапна победа в “Дакар”, Ал-Атия продължава да е начело

  • Льоб спечели първа етапна победа със своето бъги Prodrive Льоб спечели първа етапна победа със своето бъги Prodrive
  • Насер Ал-Атия остана втори в етапа и води в генералното класиране Насер Ал-Атия остана втори в етапа и води в генералното класиране
  • Хибридите на Audi със Сайнц и Петерханзел са трети и четвърти, но с огромно изоставане в генералното Хибридите на Audi със Сайнц и Петерханзел са трети и четвърти, но с огромно изоставане в генералното
  • Сам Съндърланд поведе при моторите Сам Съндърланд поведе при моторите
  • Льоб през пустинята със своето бъги Льоб през пустинята със своето бъги
  • Kamaz отново не остави шанс на конкуренцията при камионите Kamaz отново не остави шанс на конкуренцията при камионите

03 Jan 2022

Вторият етап в рали “Дакар” 2022 се оказа не по-малко вълнуващ от първия. Първа етапна победа при колите спечели 9-кратният WRC шампион Себастиен Льоб. За 338 км специална отсечка преднината му пред Ал-Атия е едва две минути и половина, така че катарецът запазва водачеството в генералното класиране. Сайнц и Петерханзел с две от хибридните Audi-та са трети и четвърти, но и двамата имат сериозно изоставане в генералното класиране и са извън топ 10.

При моторите Хуан Бареда Борт с Honda записа първа етапна победа, а миналогодишният победител Сам Съндърланд с Gas Gas остана втори, което му позволи да поведе в генералното класиране.

При камионите Kamaz отново окупираха първите четири места. Каргинов записа първа победа, а в генералното класиране води Сотников с 2,07 минути пред Николаев и 18 минути пред Каргинов.

Видеото, освен ретроспекция на целия ден и изпреварването на Льоб срещу Ал-Атия, показва с какви проблеми се сблъсква Мануел Плаза Перес, който участва в ралито с дъщеря си Моника. Двамата чакаха дълго помощ от асистиращия камион за счупено окачване на своя Chevrolet Sodicars Racing, като дори местни зрители помогнаха на екипа със своя Land Cruiser.

 

Третият етап е във вторник с 255 състезателни километра.

 

Лукс от Китай!