За 175 000 евро може да се накъркате на тази яхта

  • Галерия от 11 снимки с яхтата Rock 13 Галерия от 11 снимки с яхтата Rock 13

11 Feb 2022

Ако се чудите къде да се напиете на Трифон Зарезан или пък да го раздавате романтично с половинката на 14 февруари, имаме оферта за вас. Тази моторна яхта се дава под наем и може я да вземете за уникален круиз из Средиземно море или пък в Карибския басейн.

Ще ви струва 155 000 евро за една седмица, в случай че я искате за водите на Средиземноморието, но трябва да изчакате до лятото, когато плава между Африка и Европа. През зимата, развяващата малтийски флаг яхта, може да бъде видяна около Карибите, като цената сега е 175 000 евро за 168 часа.

Когато видя снимките на Rock 13, колегата ни Иван Монев просто каза „я, рибарска ладийка“. Така се казва сега тази италианска „ладийка“, като преди това е носела името Ability, когато е била собственост на някакъв магнат на недвижими имоти, имащ компания със същото име. Сега тя си има нов собственик и ново име. И по-хубавото, може да бъде взета под наем.

Черната красавица е построена през 2004 г. от италианската корабостроителница Baglietto, а интериорът й е дело на сънарародниците им от Studio Gagliardi. Яхтата е дълга 41 метра и предлага достатъчно място за десет души, без да броим екипажа. Те могат да бъдат настанени в 5 каюти, но преди да му легнат гостите могат да се напият в бара, да покарат джет или надуваема лодка, да се пекат на задната палуба, да вечерят в трапезарията или да гледат някой филм в киносалона (така де, пак в трапезарията).

Напълно черна отвън, Rock 13 е доста светла отвътре. Тя е напълно модернизирана през 2020 г., като честно казано не знаем какво й е променено. Но яхтата е супер и може да плава с 28 възела, което се равнява на 51,8 км/ч. А това си е доста бързо във водата.

Още снимки на Rock 13 може да разгледате в галерията най-горе.

Първородната Godzilla!