Унищожиха 10 броя Rimac Nevera в 45 краш теста (Видео)


18 Feb 2022

На 1 юни 2021 г. бе световната премиера на Rimac Nevera. Хърватската хиперкола, мощна 1914 к.с. обаче все още не се продава, нито произвежда. Причината е, че колата на създадената от Мате Римак компания, трябваше да премине през задължителните краш тестове, които да й дадат зелена светлина за серийно производство и продажби в Европа и САЩ.

Мат Уотсън от CarWow присъства на последния краш тест на Rimac Nevera, който включва страничен удар в стълб с 32 км/ч. Това е и 45-тия краш тест с прототипите на Nevera. Скъпо начинание, имайки предвид цената на сериен Nevera от около 2 млн. евро. Разбира се при споменатия голям брой краш тестове се ползва един автомобил за няколко симулирани удара, когато това е възможно. Така например колата, която виждате във видеото по-долу, преди това е ударена челно.

За всичките 45 краш теста са използвани 10 броя Rimac Nevera. Говорим само за Европа. Не по-малък брой са потрошени в тестовете за безопасност в САЩ. По-важното е, че всички те вече са преминати, като реалните резултатите съвпадат на 98% с компютърните симулации на хърватската компания.

Първородната Godzilla!