Заредиха рядък McLaren F1 GTR с дизел, не пали…

  • Галерия с 12 снимки на злополучния F1 Галерия с 12 снимки на злополучния F1

15 Mar 2022

Сигурно поне веднъж сте чували история за някой съсед, приятел или познат, заредил с грешното гориво. Грешката се случва най-често на хора, които сменят служебна с лична кола и нямат много голям стаж, особено при пътуване в чужбина. Щетите могат да са сериозни, ако грешката не бъде открита още на бензиностанцията. 

А какво ще кажете, ако подобна грешка се случи с един от най-рядко срещаните суперавтомобили? McLaren F1, при това в състезателната спецификацията GTR, от която съществуват само 28 екземпляра.

 

 

 

Инцидентът се случил на Франсоа Перодо, който освен милионер, автомобилен състезател (спечели “24-те часа на Льо Ман” миналата година в клас GTE AM с Ferrari 488 GTE Evo) и маниак на тема супер коли, е също… собственик на петролна компания.

Все пак Перодо гледа на инцидента с чувство за хумор и дори лично разказва за него в Instagram. Случката се развива в покрайнините на Лондон, където Перодо, горд собственик на McLaren F1 GTR излиза да покара със свои приятели в компанията на Carrera GT (може да си купите едно от тук, тук или тук) и 488 Pista. Още на първата бензиностанция (версията GTR надали е много икономична) Перодо хваща синия пистолет (във Франция този цвят би значел високооктанов бензин) и зарежда 90-литровия резервоар с нафта догоре. За негово щастие 6,1-литровият атмосферен V12 на BMW просто не пали, дори след няколко опита, така че цялата авантюра се разминава с източване на резервоара, промиване на цялата горивна система и смяна на маслото.

За спомен французинът дори се сдобива със стикерче, което залепя на резервоара, за да не прави същата грешка друг път.

 

 

 

 

Първородната Godzilla!