Новото BMW 7 освети гигантските си бъбреци

  • Пет изображения на новата Серия 7 Пет изображения на новата Серия 7

13 Apr 2022

BMW продължава подгряването за новата Серия 7 G70 и електрическия вариант i7. Електрическата версия на Серия 7 ще дебютира на 20 април заедно с конвенционалните варианти на новата лимузина, като от днес вече имаме доста красноречива снимка на светещите бъбреци на лимузината. Както може да предположите, фаровете ще бъдат разделени, като при новото X7. Все още не е ясно дали i7 ще идва с къса и дълга база, или само в удължена версия, като на снимките явно е точно дългият вариант.

Първо ще бъде представена версията i7 xDrive60 с пробег с едно зареждане от 610 км (среден разход от 18,9 кВтч/100 км). Това е идентичен пробег с този на iX xDrive50, така че може да предположим, че i7 xDrive60 ще се задвижва от същата комбинация от два електромотора с общо 523 к.с. и 765 Нм. Освен xDrive60 се очаква да има още поне две версии. Базовата може би ще е xDrive50, а топ моделът трябва да получи означението i7 M70 или xDrive70. Това ще е най-мощната Серия 7 въобще с около 750 к.с.

Интериорът ще е много по-изчистен от този на актуалната Серия 7 – с по-малко бутони и повече сензорни повърхности. За задните седалки ще се предлага гигантски 31-инчов екран.

Конвенционалните версии ще идват в няколко 6-цилиндрови варианта, които до един ще разчитат на електрическа помощ, независимо дали говорим за бензинови или дизелови мотори. Ще има и плъгин хибридни версии, но засега не разполагаме с повече подробности.

Премиерата на изцяло новата Серия 7 и на i7 ще се състои паралелно на 20 април.

 

Първородната Godzilla!