Alpina приема поръчки за XB7 на базата на новото X7

  • Засега имаме само тази снимка на XB7. Нататък в галерията ще видите серийното X7 Засега имаме само тази снимка на XB7. Нататък в галерията ще видите серийното X7

18 Apr 2022

Alpina се нуждаеше от едва няколко дни, за да представи своята версия на новото BMW X7. Вероятно тази бързина има връзка с новата собственост на компанията, но така или иначе XB7 вече е тук. Засега разполагаме с една-единствена снимка (всъщност компютърна рисунка), но бъдете сигурни, че тунинг пакетът за най-голямото BMW няма да се забави много. Доставките обаче ще се извършват най-рано през декември тази година или януари 2023

Под капака работи големият 4,4-литров V8 на BMW, като мощността му е 621 к.с., съчетани с 800 Нм. Максималната скорост е далеч над обичайната за германското трио – 290 км/ч, като първите 100 от тях се достигат за 4,2 секунди.

Alpina осигурява фини настройки на пневматичното окачване, като при скорости до 30 км/ч клиренсът е увеличен, а над 30 км/ч колата се приближава към асфалта. Нови са също 21-инчовите джанти, като срещу доплащане ще се предлагат 22 и дори 23-инчови колела.

Голямото BMW не е евтино дори без участието на специалистите на Alpina, но след тяхната намеса цената скача на доста сериозните 170 хил. евро.

Първородната Godzilla!