Изненада: Майкъл Дънлоп се завръща за сезон 2019! Ирландецът ще кара за Tyco BMW

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.

24 Jan 2019

Наистина се изненадахме, а вероятно не само ние. Преди по-малко от час (пишем това към 19:30 ч. на 21.01.2019), попаднахме на публикация в официалната страница на Mайкъл Дълоп във Facebook – Michael Dunlop MD Racing. Публикация с първата снимка от тази новина, съпроводена със следния текст: “Guess Who’s Back. Dunlop challenges 2019 superbike with @tycobmw”.

Публикация, която е първата след тази от 3 януари, с която Майкъл обяви, че разпродава част от инвентара (за бокса) на собствения си отбор. Тогава всички решихме, че ирландецът се отказва от спорта. Решение, което ни се струваше логично след трагичния инцидент с брат му Уилям Дънлоп, който загина по време на тренировки за състезание в Ирландия, на 7 юли 2018-та. 

Уви, 18-кратният победител в TT явно е решил да не се отказва спорта, който обича и който практикува откакто се помни. Спорт, който може да се каже, че е семейна черта. Баща му също бе състезател, докато не загина през 2008-ма в “North West 200”. Чичо му? Легенда в шосейните надпревари и най-вече в Tourist Trophy: Джоуи Дънлоп, който все още е с най-голям брой победи на острова, 26, следван от Джон Макгинес с 23 и Майкъл с неговите 18. Джоуи Дънлоп също ни напусна преждевременно, на 2 юли 2000-та година, след падане в Естония. Джоуи загина на 48.

Историята на рода също прави решението на Майкъл още по-интересно за много хора. Но не и за онези, които обичат да карат мотоциклет и които знаят какво е да се занимаваш професионално с това. Респект към ирландеца. Чакаме сезон 2019-та с голям интерес, като най-вече очакваме TT 2019.

Снимката: Майкъл Дънлоп прелита през моста Балах, по време на IMOTT 2018, в рамките на което той спечели най-престижната дисциплина Senior TT.

Първородната Godzilla!