Седмица на борда на руска мега яхта струва 1,2 милиона евро (Галерия)

  • Галерия от 20 снимки с Oceanco Dar Галерия от 20 снимки с Oceanco Dar

06 Nov 2023

Докато някои от най-скъпите яхти на руски олигарси са конфискувани, заради войната в Украйна, други са в неутрални води и не са засегнати от международни санкции. Една от тях е 90-метровата мега яхта Oceanco Dar, собственост на строителният руски предприемач с не толкова руското име Зияд ал Манасир. Тя може да бъде наета за 7-дневно чартърно плаване срещу сумата от 1,2 милиона евро.

Роденият в Йордания бизнесмен Манасир купува Dar през 2018 г. за 175 милиона долара, поръчана от холандската корабостроителница Oceanco. Но когато не я ползва със семейството си яхтата се дава под наем.

Цената от 1,2 милиона евро е за една седмица и предлага изживяване за 12 гости, настанени в 7 апартамента. Така излиза, че всеки един трябва да плати по 100 000 евро за своята морска почивка.

Огромната мега яхта е с 31-членен екипаж, като в него дори има и масажистка. На петте палуби са разположени множество неща за забавление и релакс. Dar разполага със спа център, външен басейн, джакузи, фитнес, зона за плаж, а ансансьор дава бърз достъп между палубите.

Луксозната яхта дава възможност и за забавление във водата. Гостите могат да ползват надуваеми платноходки Tiwal, два джета Seadoo GTX LTD 300 (2021) WaveRunners и няколко подводни скутера Seabob. На борда й има още морски играчки като водни ски, кайт сърфове, каяци, уейкбордове, екипировка за гмуркане със шнорхел и много други.

В пакета от 1,2 милиона евро са включени и три малки лодки, по-голямата от които е Hodgdon Limo Tender. С тях имате бърз достъп до близък плаж или пристанище, когато Dar е на котва в по-дълбоки води.

Спечелилата много международни награди яхта е със стоманен корпус и алуминиева надстройка. Има уникално подводно осветление и няколко стабилизатора, предлагащи по-голям комфорт при плаване. Dar може да поддържа крайсерска скорост 13,5 възела, а максималната е 20 възела.

Част от наградите на Oceanco Dar са за „Най-добра нова яхта“ и „Най-добър външен дизайн“ на Monaco Yacht Show Awards 2018, „Най-добро техническо постижение“ на Boat International Design & Innovation Awards 2019 и е победител в категория „Моторна яхта на годината“ на Световните награди за суперяхта 2019.

Интериорът й се състои от множество трапезарии и места за почивка, но по-добре да го разгледате сами в галерията най-горе.

 

Лукс от Китай!