Porsche произведе 2-милионния автомобил в завода си в Лайпциг

  • 6 снимки 6 снимки

06 Dec 2023

По-малко от две седмици след дебюта на 2024 Porsche Panamera, автомобилният производител има още една причина да празнува. Поводът - слизането на двумилионното Porsche от монтажната линия в Лайпциг. Колата е зашеметяваща Panamera Turbo E-Hybrid, боядисана в елегантен Madeira Gold Metallic цвят.

Откакто дебютира през 2009 г., Panamera играе централна роля в историята на успеха на производствената локация на Porsche в Саксония. Производството на второто поколение започна през 2016 г., маркирайки интеграцията на Panamera като "истински Лайпцигер", когато заводът за сглобяване беше разширен в пълен завод с бояджийски цех и производство на каросерии.

„Разширяването до пълен завод беше новаторско решение за локацията ни“, коментира Герд Руп, председател на Управителния съвет на завода. „Като такъв, ние произвеждаме модели в тяхната цялост, от конструкцията на каросерията до окончателното сглобяване. Това постави основата за нови проекти за автомобили и продължаващ растеж.“

Заводът на Porsche в Лайпциг също се превърна в жизненоважен икономически участник и работодател в региона на Централна Германия, разполагайки с работна сила от над 4400 души. През годините фабриката се трансформира и в център за електрически превозни средства и в бъдеще Porsche ще може да произвежда три типа задвижвания – ДВГ, електрически и хибридни агрегати – на една линия.

Лукс от Китай!