Новият Dodge Charger е дълъг колкото S-класа и тежи 2,65 тона


08 Mar 2024

Chevrolet Camaro вече го няма. Dodge Challenger също го няма. Това оставя новия Ford Mustang (който е вече и в Европа) съвсем сам в света на истинските muscle коли от Детройт. Така че е съвсем естествено хората да определят новия Dodge Charger като конкурент на Mustang. Предлага се с две врати, като по същество заменя и Challenger. Dodge го нарича muscle кола, независимо от това дали говори за електрическия Charger Daytona или за бензиновия Charger Sixpack. Но ако ги сравните един до друг с Mustang, ще разберете, че двете коли не са истински конкуренти.

Motor1.com разказва колко всъщност голям е новият Charger. С две гуми - много! Макар и на снимки нещата да не изглеждат точно така, то автомобилът е дълъг 5,24 метра, което го прави дълъг колкото актуалния S-клас (в зависимост от точната версия). Имайте предвид, че този над 5-метров автомобил се предлага и във вариант с две врати, което го превръща в едно от най-големите модерни купета в света. Всъщност, това е и едно от най-големите купета в цялата щатска авто индустрия от 80-те години насам.

 

 

А колко тежи? Електрическата версия има тегло от 2,65 тона, което е доста сериозна стойност за автомобил, който има спортни амбиции. За сравнение, актуалният Ford Mustang с 5-литров V8 бензинов мотор тежи едва около 1,8 тона - не е точно лек, но на фона на Charger е истинско перце. Засега няма информация колко тежи бензиновият Charger.

Лукс от Китай!