Може ли автомобилът да бъде изкуство? Vilner отговаря със стилна галерия


06 Nov 2016

Галерията е посветена на 20-та годишнина на българското арт студио, и освен от фотографии на някои от най-готините проекти на Vilner, тя включва и реални експонати. Такъв например е арт байкът Suzuki Intruder by Vilner – който доказва, че и моторите могат да бъдат -, както и няколко впечатляващи автомобилни волана, плюс ексклузивни чанти, изработени от фина кожа, алкантара и карбон.

Нашето мнение? Определено автомобилите (и моторите) могат да бъдат изкуство, макар това да се отнася в по-малка степен за серийните екземпляри, които компаниите произвеждат в хиляди и милиони бройки. Именно тук се намесват хора, като Атанас Вилнер и неговия екип, които са в състояние да превърнат един автомобил в уникален, независимо дали става въпрос за Aston Martin или Mitsubishi Pajero.

Експозицията е изложена в столичната Galleria 2.0, като всеки от вас може да я посети до 9 ноември. Преди това ще ви дадем възможност да разгледате някои от изложените експонати и представени в галерията проекти, чрез няколко връзки към наши публикации за тях.

Morgan Plus 8 е един от любимите ни проекти на Vilner, както и супер бруталният 850-конен Shelby Mustang Super Snake. Вижте също въпросният арт мотоциклет, изпипан до последния детайл – Suzuki Intruder, също си припомнете специалното LR Discovery и да завършите с британското Maserati GranCabrio, което бе докарано от Лондон, специално за да получи интериор от Vilner. 

Първородната Godzilla!