2017 KTM 1290 Super Duke R е чудовище. Мощна галерия и видео


09 Nov 2016

КТМ винаги са били готина марка, но сега направо избухват за 2017 г. Първо видяхме мега приключенеца 1290 Super Adventure R (в който австрийците са наблъскали аааабсолютно всичко за да кажат на BMW „А сега, какво?“), а ето че от Милано и изложението EICMA, идва и обновеният зъл супер нейкед, който се задвижва от същия двигател.

Новият KTM 1290 Super Duke R е чудовищен. Най-явната промяна буквално се набива на очи и това е фарът с LED елементи, придаващ зверски вид на байка. Той постепенно ще „плъзне“ и по-надолу в гамата на Duke, като нов е и информационният LCD дисплей. Промени обаче има и по двигателя, който е доста сериозен.

Споменатото вече сърце е с обем 1301 куб. см и V2 конфигурация с разположени под 75 градуса цилиндри, водно охлаждане и принудително мазане с три маслени помпи. Това е най-мощният V2, който KTM са монтирали някога на шосеен байк – 177 коня, при маса на мотора 195 кг, като за 2017 идва с нови резонаторни камери за по-плавна работа при по-ниски обороти.

И също както при 1290 Super Adventure R, Super Duke R се предлага серийно или може да бъде допълнен, с всичко най-ново на пазара. ABS съобразяващ се със завиването от Bosch, куикшифтър за смяна на скоростите без съединител, тракшън контрол, Track Pack с три режима на каране, криуз контрол, безключово палене и още доста джвъчки. Super Duke R определено е един от най-добрите нейкети на пазара в момента.

Първородната Godzilla!