„Замръзнало жълто“? Или пък в „заскрежено черно“? Две нови издания на извънземното BMW i8. Галерия и инфо

  • Галерия от 7 снимки. Галерия от 7 снимки.

05 Feb 2017

Женевския салон е все по-близо, а производителите вече започват да насищат интернет с пикантни и не толкова пикантни новости, които ще бъдат показани там. Като BMW например, които ще дръпнат плаща от комби версията на новата Серия 5, а както се оказва и на две нови издания на карбоновия космически корб BMW i8.

Двете специални версии нямат технически ъпгрейди, но пък имат визуален такъв, носят фенси имената Prontonic Frozen Black Edition и Prontonic Frozen Yellow Edition и се познават по... черния и жълтия цвят. Багрите обаче са от специалната ‘frozen’ палитра на баварците, онзи която изглежда като матов металик (в момента тестваме Серия 4 Gran Coupe във Frozen Bronze, скоро ще я видите и на сайта).

Припомняме, че BMW i8 e плъгин хибрид, който се задвижва от 1,5-литров 3-цилиндров TwinPower Turbo бензинов двигател (реално същия работещ в MINI Cooper) и електромотор, захранван от литиево-йонна батерия. Общата мощност на установката е 362 к.с., осигуряващи ускорение от 0-100 км/ч за 4,4 сек и максимална скорост ограничена на 250 км/ч. 

Ако обаче не ви се дават 250+ хилки за BMW, може да заложите на вече споменатото ново комби на Серия 5, което добре оборудвано ще струва с около 100-тина по-малко. Килнете на тази приятно синя петица за пълната галерия и инфото.

Първородната Godzilla!