Pagani Zonda HP Barchetta e поредната последна Zonda. В нея работи 7,3-литров атмосферен V12 с 800 коня

  • Pagani Zonda HP Barchetta e поредната последна Zonda. В нея работи 7,3-литров атмосферен V12 с 800 коня

21 Aug 2017

Хорацио Пагани се опитва да приключи производството на Zonda – модел, който принципно вече е пълнолетен, направи 18 – още от 2013-та, но поръчките на богати клиенти не спират. И понеже изречението „Съжалявам, не мога да взема тези два милиона евро“, не се вписва особено в който и да е бизнес модел, г-н Пагани продължава да изкарва уникални „последни“ бройки.

Какво е по-различното този път? Ами, най-малкото това, че Pagani Zonda HP Barchetta е поръчана от самия него. Друго? Вижте я как изглежда – колата няма покрив, задните калнични арки са частично закрити, а HP Barchetta е едва третата Zonda, при която масивният 7,3-литров AMG мотор е напомпан до 800 коня. Припомняме, че Huayra, моделът който трябваше да я наследи е с битурбо V12 (764 к.с. при най-новата версия Roadster), докато Zonda продължава да бъде с натурално пълнене.

Колата е смесица от заемки от предишни уникални издания, няма покрив, обута е в 20-инчови P Pirelli P Zero Corsa отпред и 21-ичнови отзад, от задницата излиза хобот за въздух в стил лодките от Class 1, a останалите детайли може да видите на снимките. Разгледайте галерията, след което може да кликнете и на тази Huayra Roadster, която струва 4,5 милиона лева.

Лукс от Китай!