Hummer H1 чупи рекорди по производство. Да, през 2017!

  • В различните си военни версии H1 в момента е сред най-търсените возила В различните си военни версии H1 в момента е сред най-търсените возила
  • Цените започват от около 190 хил. долара и зависят много от оборудването. Не, не говорим за подгряване на седалките, а за леко до средно въоръжение Цените започват от около 190 хил. долара и зависят много от оборудването. Не, не говорим за подгряване на седалките, а за леко до средно въоръжение

03 Oct 2017

Като имате предвид, че GM сложи край на Hummer преди цели седем години, едва ли очаквате, че производството изобщо продължава. Само че не само продължава, но и фирмата AM General в момента произвежда повече екземпляри, отколкото някога са слизали от конвейра на GM.

Фирмата, наследила производствената база на Hummer току-що получи поредната си мултимилионна поръчка – този път за 550 млн долара, за да достави 3000 екземпляра от военната модификация на H1 на съюзници на Щатите, между които Афганистан, Ирак, Украйна, Йордания, Словения, Бахрейн, Колумбия, Босна и Кения.

Нещо повече – преди по-малко от месец Пенгатонът поръча 11 560 возила в сделка за 2,2 млрд долара. 11 560 може да не звучи толкова внушително в сравнение с продажбите на Golf, примерно, но всъщност представлява два пъти повече от всички произведени някога цивилни H1.

Най-успешните години на Hummer бяха в началото на века, когато гигантът за малко се превърна в това, което са днес G-класите по улиците. С частично бойно оборудване и броня днес един H1 за военни цели излиза към 190 хил. долара.

Всъщност колите не носят означението Hummer, но по същество са същите, които бяха представени през вече далечната 1992 г. Само за сравнение – Hummer H1 в прилично състояние днес започва от 20 хил. евро и може да надхвърли 40к от единната европейска валута.

 

Много практичен и интересен!