Роудстър за 400 хил. лв, хечбек с 400 коня и немска лимузина с 6,6-литров мотор от Rolls-Royce. Това са Mercedes, Audi и BMW на салона в София. Мега галерия

  • Галерия от 74 снимки. Галерия от 74 снимки.

19 Oct 2017

Тазгодишното издание на софийския автомобилен салон, който не е само софийски, но и международен, категорично се очертава, като най-силният от много време насам. И не пишем това за да направим услуга на някой, а защото е факт, почти няма неприсъстващи фирми (реално само една голяма марка отсъства), и дори има и мотори.

Преди няколко дни публикувахме гид на изложението, с които ви представихме някои от важните коли на изложението, а сега ви показваме и най-готините коли, чрез нашата галерия. Започваме с трите големи немски марки Audi, BMW и Mercedes, като след това ще направим още няколко материала с останалите важни играчи. Ето и по няколко думи за тях.

Mercedes-Benz. Безспорно звездата на щанда на… звездата е Merc-AMG GT C Roadster, който вероятно е и най-скъпата кола на изложението (400+ хил. лв.) Автомобилът изглежда страхотно, мощен е 557 к.с. и генерира 680 Нм, от 4-литровия си битурбо V8. От Silver Star разрешават на хората да седнат в него и да го докоснат, което също е яко. Новият S-Class също е доста интересен, а там още ще видите Mercedes-AMG GLE 63 S с 585 к.с., както и E-Class Coupe, GLC 43, GLE и други Benz-ове.

Audi. Този щанд се доминира от RS-ките на Audi Sport, успяващи дори да засенчат супер новото A8, което в класическото черно някак си се губи сред сините Audi R8 V10 plus строено до супер хеча Audi RS 3 Sportback. Спортното купе разполага с 5,2-литров атмосферен (ура!) V10 с 610 к.с., вдига сто за 3,3 секунди и развива 330 км/ч. RS 3-ката пък e по-мощно и бързо от Porsche 911 Carrera: 400 к.с., 4,1 до сто и 280 км/ч. Там е и червеното RS 5 Coupe, както и едно от любимите ни комбита Audi RS 4 Avant, което съпоставихме (това не е сравнение за кой е по-добър) с Volvo V90 CC в отделен материал.

BMW. Баварците определено имат силна експозивия, която включва и MINI. Зеленото BMW M4 Coupe посреща посетителите в началото на щанда – карбонов покрив, заден лип спойлер, супер физиономия, черни ауспуси и керамични спирачки с жълти апарати. Колата е магнит за погледи и пръсти, а способностите и няма смисъл да коментираме. Премиера прави BMW 6 GT, колата която наследи Серия 5 GT, a Серия 7 е представена с епохалното изпълнение M760Li, задвижвано от двигателя на Rolls-Royce Ghost: 6,6-литровия битурбо V12 с 610 к.с. и 800 Нм. Само за информация, тази Серия 7 е по-бърза от зеленото M4…, прави 0-100 за 3,7 секудни. M550d с нафтовия мега мотор с 4 турбини (400 коня) също е там, както и двуколесното BMW HP4 RACE, на което ще отделим повече внимание в галерията ни с моторите.

Разгледайте галерията, цъкнете на оранжевите думи в текста за повече информация и интересни връзки и ако сте в столицата или наблизо, ви съветваме да отскочите до Международния изложбен център. Салонът затваря врати в неделя, 22 октомври.

Текст и фотография: Иван Монев

Много практичен и интересен!