Четири идеи как да прекарвате повече време на колелото си през есента и зимата

  • Есента е прекрасна за гледане през прозореца или на снимки във фейса, но не особено мотивираща за каране Есента е прекрасна за гледане през прозореца или на снимки във фейса, но не особено мотивираща за каране
  • Очевидно удоволствието не зависи от възрастта на колелото. Твърдите предни вилки от 90-те вършат работа и днес Очевидно удоволствието не зависи от възрастта на колелото. Твърдите предни вилки от 90-те вършат работа и днес
  • Ако ще потъвате в дебел сняг, вземете fatbike. Изборът вече е грандиозен. Ако ще потъвате в дебел сняг, вземете fatbike. Изборът вече е грандиозен.
  • Не забравяйте сервизирането и внимателното почистване на машината след всяко каране, особено в подобни условия Не забравяйте сервизирането и внимателното почистване на машината след всяко каране, особено в подобни условия

02 Nov 2017

Есента вече е преполовена, дните стават все по-хладни, влажни и тъмни. Ето защо колелата все по-рядко излизат от домовете ни. Обаче лошото време не означава да занемаряваме добрата форма, в която сме влезли през активния велосезон. Просто през студените месеци имаме нужда от малко повече мотивация, за да се качим на две колела. Въртенето във фитнеса е вариант, но в DizzyRiders.bg сме почитатели на колелата с гуми, така че предлагаме четири кратки идеи как волята да победи и да излезем да въртим навън, независимо от времето.

1. Намерете компания

Уговорката с приятел е добър начин да сте сигурни, че няма да изключите алармата и да се завъртите на другата страна, ако времето е лошо или просто ви домързи. При това изберете сред запалените карачи, за да сте сигурни, че няма да се огънат пред неблагоприятните метеорологични условия.


2. Подгответе се добре


Когато е възможно, изчиствайте и сервизирайте (стига да е необходимо) колелото си след всяко каране, за да е готово за използване в първия слънчев момент. През ноември и декември те често са краткотрайни и трябва да се уловят веднага. Обърнете внимание на екипировка, която да държи топло и да не задържа влагата, както и на светлините, особено ако карате в града.
 

3. Планирайте каранията си

В случай че в студените месеци не карате до работа, планирайте поне едно каране седмично. Нека всеки знае, че в определеното време ще бъдете с колелото си. Откривайте нови маршрути, които при идеалните летни условия биха ви се сторили скучни. В кал и сняг дори най-леките тракове могат да бъдат предизвикателство.

4. Карайте различни колела
Удобно е, ако имате две колела - например едно за градски условия и друго за планината/шосейни преходи. Така винаги знаете, че колелото за почивните дни няма да е със спукана гума от разходката до магазина вчера… Ако пътувате в друг град или страна за почивка или работа, вземете колело под наем. Това е чудесен начин да се запознаете с модел или тип велосипед, с каквито не сте се сблъсквали досега, особено ако сте в страна със силно развито колоездене.

Ако единственото, което ви липсва, е ново колело, то разгледайте мега теста на ендуро машини като цъкнете на този епичен Giant долу и поръчвайте смело. Хубавото на есента е, че повечето колела се продават с намаления от 20 до 30%:


 

Много практичен и интересен!