Spofec разду и карбонизира Rolls-Royce Dawn. Колата е с 13 см по-широка и генерира 677 коня

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

15 Nov 2017

Помпозно? Rolls-Royce никога не са били скромни, така че добавянето на карбонов кит, който разширява колата с 13 см на дали е редно да се нарича светотатство. Още повече когато самите RR направиха кола с мега странна задница, която струва колкото 4 Bugatti Chiron. Четири (кликнете на картинката за материала).

Та, това е Rolls-Royce Dawn тунингован от Spofec. Ателието не е особено познато, но вероятно сте чували марката-майка Novitec. Enter Spofec обаче е посветено само и единствено на работа с Rolls-ове.

Освен широкия бодикит, Spofec са пипнали и 6,6-литровия BMW N74 битурбо V12, като от заводските 571 к.с. и 820 Нм са изкарали 677 коня и 980 Нм. В резултат помпозният кабриолет вдига сто за 4,6 секунди, а максималната скорост е…оставена на 250 км/ч, поради масата на автомобила, казват от Enter Spofec.

Какво още? Окачването има нова програма, която сваля колата с 40 мм. При достигане на 140 км/ч обаче елктрониката я връща обратно горе. Разгледайте галерията и кликнете на картинките-линкове за съответните материали. Тази долу е любопитна, защото това е „старият“ Rolls Wraith на Йон Олсон, който е с 810 коня и се продава.

Първородната Godzilla!