Седнахме на новия Sport Glide. Този Harley-Davidson е тотално ново поколение

  • Галерия с 24 снимки. Галерия с 24 снимки.

12 Mar 2018

Harley не е марка, която сменя концепцията си през няколко години. Напротив, постоянството на щатската легенда граничи с това на Големия Каньон, което не и пречи да е едно от най-разпознаваемите имена на планетата, не само в мотоциклетния бизнес, а и по принцип. Точно затова Sport Glide е толкова интересен.

Споменатото „по принцип“ е подплатено със стабилни доказателства, изложени в столичния шоурум на марката – от него може да си купите както новия Sport Glide, в комплект със супер качествено кожено яке, ботуши…, пъзел, ризка за 3-годишен фен на марката и плюшено розово прасенце с логото на Harley… Без майтап, разнообразието от артикули на марката е буквално умопомрачително, а вносителите не са жалили средства да напълнят мястото с най-култовите стоки от каталога. Част от артикулите може да видите в онлайн магазина на Harley-Davidson Sofia (кликнете на оранжевите букви), а каталога в печатен вид – дебел колкото три барплота – ще ви бъде показан с охота от хората в шоурума.

Но обратно към Sport Glide и причината той да е толкова любопитен мотоциклет. А тя е именно споменатото в първия абзац постоянство на марката, което я е превърнало в това, което е днес. Harley обаче се променя и Sport Glide е най-яркото свидетелство за това – той е два мотора в едно.

Обикновено ‚две-в-едно‘ концепциите са коморомис с 1-то или 2-то, често и с двете, но Sport Glide e приятно изключение. Такова е, защото байкът идва серийно с т.н. ‘fairings’ (пластмасовите аеро обтекатели), който му придават характерен ‘Glide’ вид и го правят супер пригоден за безгрижно ‘glide’-ване по магистралата. За разлика от другите модели обаче, при Sport Glide те се махат за минута, превръщайки байка в много удачно превозно средство за градската лятна жега. Кутийте за багаж в задницата също падат без инструменти.

Именно това ни демонстрираха домакините Harley-Davidson Sofia в рамките на тяхното Open House събитие. Същите обещаха, че това лято отново ще посрещнат и Harely On Tour камионите, който ще стоварят на практика цялата гама на марката, под формата на ТЕСТОВИ мотори. Тоест, ще има каране. Дотогава разгледайте галерията и си харесайте байк за каране от harley-davidson-sofia.bg.

Лукс от Китай!