Изненада: Майкъл Дънлоп няма да кара Suzuki в TT 2018

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

19 Mar 2018

„Искам да изясня положението си относно шосейните надпревари през този сезон,“ написа Майкъл Дънлоп в фейсбук страницата си Michael Dunlop MD Racing. „Ще карам мой MD Racing машини в класовете Superstock и Supersport в TT на о-в Ман, както и в други състезания. Не поднових договора си с Hawk Racing [с машините Suzuki] и в момента разглеждам възможностите си за участие в Superbike класа. Ще споделя решението си веднага щом имам такова,“ споделя 28-годишният състезател.

Това официално изказване идва изненадващо, след като преди малко повече от седмица писахме, че Майкъл остава с Hawk Racing и Suzuki. Оказва се обаче, че 15-кратният победител в TT е присъствал на тестовете на новия GSX-RR за да провери как се представя машината. Оказало се обаче, че мотоциклетът е по-бавен от байка от 2017-та, което явно е разубедило Дънлоп. Или поне така пишат медиите, като вероятно причините за неподновяването на договора са по-сложни.

Какво ще кара Майкъл Дънлоп в Superbike класа на TT все още остава мистерия. Има спекулации, че професионалният състезател от Северна Ирландия може да участва със свой мотоциклет, като съществува и друго доста вероятно развитие на ситуацията: Tyco BMW. Не е тайна, че Майкъл е в преговори с тима, който остана без Иън Хъчинсън, след като йоркширецът потвърди, че ще кара Honda. Уилям Дънлоп пък, братът на Майкъл, потвърди, че ще кара Yamaha.

IOMTT 2018 се очертава адски интересно, нямаме търпение да разберем какво в крайна сметка ще кара шампионът от миналата година, както и за самото състезание. Най-зрелищните мотоциклетни две седмици са между 27 май и 9 юни.

Първородната Godzilla!