Дан Книйн загина в TT на о-в Ман…

  • Дан на моста Балах. Дан на моста Балах.

31 May 2018

Tourist Trophy. Всички дори бегло запознати с най-старата и опасна мотоциклетна надпревара на планетата, знаят, че TT наистина е много опасно състезание. Най-добре обаче го знаят участниците в него. И за разлика от това, което си мислят много хора, които класифицират мотористите, като „донори“, истината е, че тези състезатели имат по-голямо желание за живот от много от онези, които ги критикуват.

Темата обаче е дълга. Вчера бе едва четвъртият ден от двуседмичните състезания. Тогава написахме и краткия обзор на събитията за случилото се през тях. Тогава писахме и че Дан Кийн е един от най-бързите на острова по време на квалификациите, заедно с Майкъл Дънлоп и Дийн Харисън. Днес обаче Дан вече не е сред нас…

Инцидентът е станал снощи в секцията Чърчтаун от 60-километровото трасе, по време на първата обиколка на квалификациите за клас Superbike.

Дан е роден на острова в столицата Дъглас, дебютира в TT през 2008-ма година и печели три състезания – в клас Junior, Newcomers C (новобранци), Ultra Lightweight MGP. Миналата година Дан също кара страхотно и постига първия си подиум, трето място в Superstock. Дан бе на едва 30.

Много практичен и интересен!