Това е Kawasaki Z 2300 V12, създадено от ядрен инженер

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.
  • А това е оригиналното K 1300. А това е оригиналното K 1300.

08 Feb 2019

Човекът се казва Алън Милярд, живее в Беркшир, Великобритания, а в свободното си време прави уникални мотоциклети. Алън е от онези хора, които завинтват 8,4-литров V10 от Viper на специално създадена мотоциклетна рама, само за да види какво ще стане.

Kawasaki Z 2300 V12 е малко по-нормален (абсолютно…) проект, чиято изработка е била доста по-сложна, отколкото може да ни се стори на първо четене. „Оригиналните цилиндри бяха с едва 5 градуса отклонение от вертикалата. Аз исках 70-градусов ъгъл, затова наклоних двете банки с по 35…“ Задната глава е срязана и обърната наобратно, което (о, изненада!) създало доста проблеми. От сорта на преправяне на маслените и водните пътища, преправяне на обтегача на ангренажната верига и други дреболии. Верига, която е направена от две отделни и е с дължина от около 1,8 метра…

Разбира се, това са само част от модификациите на гения Милярд, като за останалите може да поровите в интернет. Представяме ви галерия с 8 снимки и видео със средно качество, в което обаче може да чуете как работи това 250-конно чудовище. А след, като се запознаете с 2,3-литровата Kawa V12, може да кликнете на тази тук: 48-цилиндрова с обем 4,2.

Първородната Godzilla!