BMW изригна с пикап версия на Х7. За жалост, ще си остане единствен екземпляр


05 Jul 2019

От години насам слушаме спекулации как BMW обмисля свой собствен пикап модел. В повечето случаи се намират шефове на компанията, които бързо да опровергаят твърденията на големите медии, но пламъчето продължава да тлее някъде в главите ни. А днес дори наливаме няколко капки бензин в него.

От нищото BMW извади концептуален пикап, изграден на базата на голямата джипка със седем места Х7. На мястото на третия ред седалки сега се озовава товарно пространство, което има максимална дължина от два метра при отворена задна врата. В това пространство перфектно се събира байк F 850 GS.

Товарният отсек е покрит с качествено лакирано дърво. Немалка част от компонентите по задницата са изработени специално за проекта, а не е трудно да открием препратки дори и към Rolls-Royce, гледайки към стоповете. Какво стои под предния капак, засега остава тайна.

Идеята и изпълнението идват от стажанти в завода на марката в Мюнхен. С цел упражнение им се дава прототип от Х7, който иначе е щял да бъде претопен след приключване на развойната и тестова работа по серийния модел. Стажантите връщат към живот автомобила, който е напълно функционален и дори легален за употреба по обществени пътища.

Визията всъщност далеч не е лоша. Малко повече ни бъгва фактът, че пикап и чак толкова върховен лукс не са понятия, които вървят ръка за ръка, но да не забравяме, че това е просто студия. BMW изрично подчертава, че няма намерения да пуска в серийно производство автомобила.

Нашето ревю на BMW X7:

Първородната Godzilla!