Bugatti Chiron номер 200 излезе от производство - вижте снимки от фабриката

Bugatti Chiron номер 200 излезе от производство - вижте снимки от фабриката
11 Jul 2019

Ако вземем един средностатистически завод за автомобили – независимо на коя марка, бързо ще установим, че той бълва между няколко стотин и няколко хиляди автомобила... дневно! Това, разбира се, се отнася за мейнстрийм марки като Volkswagen, Honda, Toyota, Ford, Opel и много, много други. Картинката и коренно различна при бутиковите брандове, а живото доказателство за това идва от Bugatti.

Французите току-що извадиха Chiron със сериен номер 200 като сглобяването на колата започна през 2017 година. Автомобилът ще отиде при анонимен клиент в Швейцария, а в момента във фабриката на марката в Мюлсхайм се работи по 3-4 машини – всичко се прави на ръка, разбира се. Юбилейният автомобил е матово сив на цвят и е от специалната серия Sport “110 ans Bugatti”. Сякаш има Bugatti, което не е специално, но това в друг въпрос...

От фирмата обясняват, че сглобяването от нулата до готова кола отнема около 10 месеца и това е причината в Мюлсхайм постоянно да има коли в различни фази на завършеност. През 2017 са произведени 70 коли, а през 2018 цифрата е съвсем малко по-голяма – 76. За тази година са планирани 80 екземпляра.

По случай излизането на Chiron с пореден номер 200, Bugatti разпространи снимки от фабриката си – вижте ги в галерията по-горе. А ако сте забравили случайно що за автомобил е Chiron, то припомнете си нашето видео с него.

Много практичен и интересен!