Кубица си тръгва от Williams в края на сезона

  • Роберт Кубица се разделя с Williams: четири снимки Роберт Кубица се разделя с Williams: четири снимки

21 Sep 2019

Роберт Кубица си тръгва от отбора на Williams в края на сезона, което би могло да се окаже и краят на кариерата за 34-годишния поляк. Пилотът, който се завърна в най-високото стъпало на моторните спортове след ужасяваща рали катастрофа през 2011 няма как да е щастлив след тежката година с Williams. FW42 е на светлинни години от всички останали болиди и екипът отдавна спря усилията си да го развива, а вместо това се насочи към болида за 2020 г.

“Благодаря на екипа за последните две години, в които ми помогна да се върна във Формула 1. Насладих се на участията си като резервен и титулярен пилот, но смятам, че моментът да направя следващата стъпка в кариерата си е дошъл” написа пилотът.

Кубица се присъедини като резервен пилот на Williams през 2018, а през настоящия сезон е един от двамата титулярни състезатели на екипа. Полякът записа и единствената точка за отбора този сезон, макар да беше победен от младия си съотборник Джордж Ръсел във всяка една квалификация от началото на годината.

Според слуховете Кубица ще се насочи към други моторни спортове, а на негово място може да дойде резервният пилот на отбора Никола Латифи или останалия извън Renault Нико Хюлкенберг.

 

Първородната Godzilla!