Европа vs. Африка: Употребяван Nissan Navara срещу чисто нов Nissan NP300 в краш тест. Видео


18 Feb 2020

В един момент в общественото пространство се водеше дебат за разликата в стандартите на различни продукти между отделните пазари в Европа. Някакви доклади се опитаха да ни убедят, че такова нещо нямало, но трудно можем да повярваме, че това е цялата истина. Далеч по-страшно обаче изглежда разминаването не при вафлите и праховете за пране, а при автомобилите и тяхната сигурност.

Африканската организация Automobile Association of South Africa сравни поведението на два автомобила, предназначени за различни региони, в директен краш тест. Става дума за уж новия Nissan NP300 за африканския континент и актуалния в Европа Navara, който се включва в теста като употребявана машина.

Разликите са буквално покъртителни. Специалистите от организацията за сигурност коментират, че шансовете за оцеляване в пикапа за Африка са минимални, докато в този за Европа най-вероятно ще си тръгнете без сериозни наранявания.

NP300 се базира на първото поколение на пикапа от Nissan, което се появи още през 1997 година. С други думи, макар и външно да е леко изменен, автомобилът разполага с технологична база, която е на над 20 години. 

Първородната Godzilla!