Triumph Rocket III дойде у нас: 180 к.с. и 230 Нм. Моторът е брутален!

  • Галерия с 25 снимки. Галерия с 25 снимки.

23 Feb 2020

Triumph Rocket III, внушителен, респектиращ, красив, брутален и рафиниран едновременно. Мотоциклет с адски силен характер, който вече е у нас, в най-новото си поколение. Байкът бе представен в шоурума на марката в две изпълнения, GT и TFC.

Второто е наистина специално, номер 545 от граничената в 750 броя серия, чието означение идва от Triumph Factory Custom (TFC). Полиран алуминии, гравирани с лазер повърхности, карбонови апликации, няма детайл по този мотоциклет, който да ни замисля „Е, тук можеше и по-добре“.

Шасито е изцяло ново, рамото на задното окачване вече е едностранно, спирачната система е мощна Brembo с радиални апарати отпред, таблото е TFT, а изпускателната система: 3-1-3 с крайно гърне Arrow, покрито с карбон. Бру-та-лен!

Двигателят e отделна тема. През 2004-та Triumph разтърси света с най-големия сериен мотоциклетен агрегат, 2,3-литра от 3 цилиндъра, като при новото поколение е още по-голям: 2,5 литра, 3 цилиндъра, 180 к.с. и автомобилните 230 Нм!

От Triumph България споделиха, че дори възнамеряват да регистрират тестова машина Rocket III, която нямаме търпение да покараме и да споделим усещанията си с вас!

 

Лукс от Китай!