Ferrari, Lambo, Ford, Fiat и други преустановиха временно производство заради коронавирус


16 Mar 2020

Далеч не искаме да ставаме досадни покрай кризата с коронавирус, който вече се настани и в нашата страна. Взимаме нещата на сериозно и няма да ви заливаме всеки ден с тонове нова информация. Но решихме, че е редно да ви докладваме за сегашното състояние на автомобилната индустрия през призмата на кризата.

През последните два-три дни редица компании взеха драстични решения за временно преустановяване на производствената си дейност с цел съхраняване здравето на персонала си. Още миналата седмица ви съобщихме, че FCA спира сглобката в Крагуевац, а това беше само началото.

Последваха фабриките на Lamborghini и Ferrari в Италия, а часове по-късно се присъединиха и всички заводи на френския концерн PSA на територията на Стария континент. Ford спря поне за седмица най-големия си завод извън Северна Америка, този във Валенсия, а FCA се присъедини с останалите си европейски производствени площадки.

Вече се чуват и първите реакции от другата страна на Океана, където Volkswagen ще спре производство за няколко дни, а Ford, FCA и General Motors посъветваха служителите си да работят от вкъщи. 

Изрично бихме желали да подчертаем, че ситуацията се мени буквално с часове и минути. Съвсем реално е още утре сутринта още компании да се присъединят към решението за временно прекратяване на производството.

Първородната Godzilla!