Daimler раздава 'корона бонус' на служителите си в Германия


03 Dec 2020

Каквото и да си говорим, едни фирми се справят по по-добър начин с кризата от световната пандемия, отколкото други. Примерите са много и са в почти всички индустрии, а спокойно можем да кажем, че германците имат идея какво да правят.

Вижте какво се случва в Daimler, един от най-мощните автомобилни производители в света, който със сигурност е сред най-засегнатите от ситуацията. Въпреки това, от компанията ценят служителите си и им дават бонус в размер на 1000 евро като компенсация за “лични и икономически тежести, като например да носенето на маска и работата от вкъщи.” Така де - хем са ги насърчили да работят от вкъщи, хем им плащат допълнително за това.

Сметките показват, че около 160 000 служители на фирмата във всичките й подразделения ще се възползват от бонуса. Това означава, че Daimler ще се бръкне поне 160 милиона евро за цялата операция.

„През това необикновено време компанията винаги можеше да разчита на гъвкавостта и желанието на нашата работна ръка“, коментира Уилфрид Порт, ръководител на персонала на Daimler. Е, има ли какво още да говорим за това как се ценят кадрите в “белите” държави?

Първородната Godzilla!