Очаквано след коронавируса: Тенденцията е към по-малко използване на обществен транспорт


28 Aug 2020

Ново проучване, проведено в седмиците след бързата експанзия на пандемията от COVID-19, показва, че общественият транспорт все по-рядко е предпочитан от хората по света. Не можем да кажем, че сме особенно изненадани.

В изследването, което е проведено на територията на САЩ, са се включили под 5000 човека, като от тях около ⅓ продължават да работят основно от дома си. Когато им се наложи да се върнат към офисите си, както преди, те ще предприемат ежедневни пътувания с лично превозно средство.

По-цялостен поглед показва, че 43 процента от разпитаните не усещат необходимата сигурност да се завърнат към публичния транспорт поради повишения риск от предаване на заразата. Освен това, близо 62 процента от хората, които са продължили да работят извън дома, са заменили публичния транспорт с личен автомобил или друго превозно средство.

Интересно е да се вметне, че 21 процента от участниците в проучването казват, че са закупили нова кола през последните шест месеца. От тях - забележете - 57 процента коментират, че решението им е продиктувано от страха от коронавирус и желанието за наличие на лично превозно средство.

Разгледайте цялото проучване тук.

Много практичен и интересен!