Заради кризата: Volkswagen губи по 2 милиарда евро на седмица


30 Mar 2020

Кризата с коронавирус удари сериозно на практика почти всички отрасли на бизнеса. Изключение не прави и автомобилната индустрия, която беше разтърсена до основи от нулевото потребление. Във Volkswagen изчисляват, че то води до загуби от приблизително два милиарда евро седмично.

Това стана ясно от изказване лично на директора на компанията Хърбърт Дайс, който наскоро говори пред немския ТВ канал ZDF. По неговите думи, в момента Volkswagen не продава автомобили никъде, освен в Китай, където интересът се възобновява с малки темпове.

„Трябва да преосмисли производството. Все още нямаме дисциплината, която имаме в Китай. Само ако вземем проблема под контрол, както Китай, Корея или други азиатски държави, имаме шанс да преминем кризата без загуба на работни места. Изисква се много остра намеса."

В момента немската фирма обмисля различни варианти за възобновяване на производството в най-кратки срокове, като основна цел ще бъде запазване на здравето на служителите. Volkswagen държи на заплата почти 700 000 работници по целия свят като има общо 124 фабрики, 72 от които са в Европа.

Лукс от Китай!