Ford и Volvo също се включиха в борбата с коронавирус у нас


09 Apr 2020

След като по-рано днес стана ясно, че Renault-Nissan България ще подпомогне борбата с COVID-19 у нас с безвъзмездно предоставяне на автомобили от своята гама, същото стори и Мото-Пфое. Още от 5 април от компанията са дарили автомобили на тези, които в момента най-много се нуждаят от мобилност – болниците и общинския социален патронаж. В подкрепа на екипите на първа линия в борбата със заразата се включват общо 16 автомобила, осигурени от Мото-Пфое. Осем автомобила получават за ползване в периода на извънредното положение едни от най-натоварените и големи болници в България. Други осем автомобила се включват в спешните доставки, които най-засегнатите общини осъществяват до своите жители в нужда.

В помощ на общинската дейност за аварийна помощ и превенция в най-големите градове в страната се включват представителите на най-продаваната лекотоварна гама в Европа, Ford Transit, подкрепяйки усилията на Националния оперативен щаб и на общините, максимален брой граждани да останат по домовете си, за да съхранят своето здраве. Столична община получи на 5 април два автомобила Ford – Connect и Courier – за транспортиране на храни, медикаменти и консумативи до всички нуждаещи се на територията на София. Всички те са засегнати под една или друга форма от Ковид-19 – хора под карантина, такива от рискови групи, социално слаби и т.н. Затова и автомобилите лесно се забелязват благодарение на надписите от двете страни „Носим доброто до #вкъщи“. Между 6 и 8 април общините в Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора и Русе, както и Районен здравен инспекторат София, получават за същата цел още лекотоварни автомобили Ford, които със своя капацитет на вместимост и товари са подходящи за разнос на продукти и материали в извънредната ситуация. Мото-Пфое Груп е в готовност, при възможност, да се включи с още автомобили на места, които имат неотложна нужда от тях.

На 7 април, международния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници, Военномедицинска академия, Александровска болница и Белодоробната болница в София, УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна и УМБАЛ Бургас получиха по един автомобил Volvo, за да са на разположение на дежурните им медицински екипи. С този жест Мото-Пфое Група изказва признателност към труда на лекарите и съпричастност към тяхната отдаденост в борбата с пандемията, предоставяйки модели от емблематичната шведска марка, която вече 90 години ги създава с мисъл за хората и тяхната сигурност.

В динамичната и непредсказуема ситуация, в която внезапно се озовахме всички в страната и по   света, инициативата на Мото-Пфое е в унисон с необходимостта от солидарност,  взаимопомощ и осигуряване на мобилност на медиците и общинските служби, докато голямата част от населението запазва социална дистанция #вкъщи, в интерес на здравето и живота си.

Много практичен и интересен!