С 200 км/ч в зона с ограничение 112 км/ч: Бързах да не хвана коронавирус!


15 Apr 2020

Британците са полудели, но ги разбираме. Много им се струпа в последно време - целият този цирк около напускането им на Европейския Съюз, а сега и паниката покрай коронавирус. Изглежда шофьорите на Острова постепенно губят разсъдъка си, но - за радост - полицията е на място да ги укроти.

Британски медии съобщават за няколко случая на чудовищно нарушение на максимално разрешената скорост за движение. Трафикът е на нива от 50-те години на миналия век и изглежда хората зад волана възприемат обществените пътища като лична писта.

Най-яркият пример идва от шофьор, който минава със скорост от 134 мили в час през зона с ограничение от 40 мили в час. В наши цифри, това прави 215 км/ч при ограничение от 64 км/ч.

Хареса ни и репортажа на AutoExpress за шофьор, който преминал през радарите със 130 мили в час (209 км/ч) в зона с ограничение 70 мили в час (112 км/ч). Когато служителите на реда го спипват, той обяснява следното: “Мислех, че колкото по-бързо карам, толкова по-малка е вероятността да ме хване коронавирус.” Логика, братко.

Лукс от Китай!