BMW хомологира iX3 и произведе първите 200 предсерийни коли

  • BMW хомологира iX3 и произведе първите 200 предсерийни коли

10 Jun 2020

BMW възлага огромни надежди за успешни продажби на новите си i-модели. Първият от тях е новият член на X-семейството, първият изцяло електрически модел на марката от 2013 насам. iX3 току-що премина успешно през хомологация за европейския пазар, а първата серия от 200 предпроизводствени автомобила слезе от конвейера в ултрамодерния завод на BMW Brilliance Automotive в Китай. Това е мястото, където iX3 ще се произвежда и за пазарите в Европа. За първи път електрическа кола получава хомологация едновременно за пазарите в Китай и Европа, съобщава компанията. 

Това стана възможно след 7700 км тестове в продължение на 340 часа в рамките на едва четири седмици.

iX3 ще осигурява пробег от 440 км с едно зареждане на 74-киловатчасовата си батерия. Електромоторът с 286 к.с. и 400 Нм е част от петото поколение на системата eDrive на BMW. Същата система ще работи в идващите през следващата година i4 и iNext, които ще се произвеждат в Германия.

На снимките вероятно за последен път виждаме iX3 с лепенки и скрити детайли. В галерията ще откриете и първите изтекли снимки на колата без всякакви камуфлажи.

Харесвате моделите "i" на BMW? Имаме видео по темата i8:

 

 

Много практичен и интересен!