BMW хомологира iX3 и произведе първите 200 предсерийни коли

  • Първите 200 екземпляра не са предназначени за клиенти, а за хомологация и настройване на конвейерите Първите 200 екземпляра не са предназначени за клиенти, а за хомологация и настройване на конвейерите
  • BMW вади изцяло електрически модел седем години след I3 BMW вади изцяло електрически модел седем години след I3
  • Заводът в Китай ще снабдява и европейския пазар Заводът в Китай ще снабдява и европейския пазар
  • Първите изтекли снимки на колата се появиха преди седмици Първите изтекли снимки на колата се появиха преди седмици

10 юни 2020

BMW възлага огромни надежди за успешни продажби на новите си i-модели. Първият от тях е новият член на X-семейството, първият изцяло електрически модел на марката от 2013 насам. iX3 току-що премина успешно през хомологация за европейския пазар, а първата серия от 200 предпроизводствени автомобила слезе от конвейера в ултрамодерния завод на BMW Brilliance Automotive в Китай. Това е мястото, където iX3 ще се произвежда и за пазарите в Европа. За първи път електрическа кола получава хомологация едновременно за пазарите в Китай и Европа, съобщава компанията. 

Това стана възможно след 7700 км тестове в продължение на 340 часа в рамките на едва четири седмици.

iX3 ще осигурява пробег от 440 км с едно зареждане на 74-киловатчасовата си батерия. Електромоторът с 286 к.с. и 400 Нм е част от петото поколение на системата eDrive на BMW. Същата система ще работи в идващите през следващата година i4 и iNext, които ще се произвеждат в Германия.

На снимките вероятно за последен път виждаме iX3 с лепенки и скрити детайли. В галерията ще откриете и първите изтекли снимки на колата без всякакви камуфлажи.

Харесвате моделите "i" на BMW? Имаме видео по темата i8:

 

 

Коментари
Коментирай

Sending ...