BMW iX3 изсипва 286 к.с. и 400 Нм върху задните си колела

  • Първите две снимки на серийния модел Първите две снимки на серийния модел
  • Както може да сравните от снимките на прототипа по-нататък в галерията, промените са минимални Както може да сравните от снимките на прототипа по-нататък в галерията, промените са минимални

28 Apr 2020

BMW обича да изпипва електрическите си коли и доказателство за това е цялата вечност, която мина от премиерата на i3 до днес. В тези седем години баварците съвсем не стояха със скръстени ръце, а подготвиха цяла електрическа офанзива. iX3 е само първото камъче, което ще отприщи лавината, последвана от i4, i5, i7 и iNext.

И все пак усещането, че нещата се забавиха няма как да ни остави на мира. Прототипът Concept iX3 беше представен още през октомври 2018, а едва сега имаме първите две снимки на серийния модел - изтекли неясно колко преди премиерата.

BMW X4 е по-спортното X3. Вижте теста ни:

 

Двете снимки показват, че iX3 е запазил много от дизайнерските елементи на концептуалния модел, включително стилните аеродинамични джанти, които ще боли да одраскате в бордюра…  Сините акценти и типичната триизмерна решетка вероятно ще бъдат елементи, които ще видим при всички бъдещи електрически BMW-та.

Всичко останало изглежда нормално като за стандартното X3, което междувременно също взе да поостарява - все пак е на пазара от 2017.

BMW iX3 ще използва 74-киловатчасова батерия, достатъчна за 440 км с едно зареждане. Мощността на електромотора е 286 к.с., а въртящият момент достига 400 Нм от самото начало. Засега не е ясно дали iX3 ще се предлага с xDrive, но е по-вероятно да е само със задно предаване, което изведнъж го прави по-изкусително, отколкото сте си мислели...

BMW iX3 ще се произвежда единствено в завода на BMW Brilliance в Китай, откъдето ще се изнася за Европа.

 

Първородната Godzilla!