BMW S 1000 RR вече и в чисто черно. Плюс още новости в гамата на BMW Motorrad


09 Aug 2020

BMW Motorrad са много методични и по отношение на новостите, типично по немски. Марката действа последователно по традиция – показва нов модел, после разширява или подменя гамата с цветове, постепенно обогатява серийното оборудване, пуска няколко разновидности на даден байк (най-често с означение Style нещо си), следва лек фейслифт и чак тогава сменя модела.

Преди броени дни марката показа най-новия си пакет от мерки за обновление, засягащ 11 модела. Като нещата при най-бързия S 1000 RR не са най-важните, но… байкът изглежда страхотно и е… най-бързият. И вече с възможност за поръчване в изцяло черно.

Новият цвят се нарича ‘Blackstorm metallic’, нов за модела, но не и в палитрата на BMW Motorrad. Той обаче идва на мястото на неметалика ‘Racing Red’, които явно не е вървял добре. Супер спортният модел вече може да се вземе и с нов спортен ауспух или M изпускателна система от титаниева сплав, фрезовани компоненти M (най-различни метални работи, изваяни от готин алуминий; огледала, предпазители за двигателя, степенки, лостчета и т.н.). Нов за модела е и спортния пакет, включващ т.н. М endurance верига, USB пот за зареждане и M GPS „спусък“ за записване на постиженията на писта.

S 1000 XR в изпълнение Sport.

S 1000 XR, адвенчър спортистът със 165 к.с. пък може да се вземе в изпълнение Sport. То се отличава със… спортната разцветка бяло, синьо и червено. Титаниевият ауспухов накрайник също е сериен за тази версия, както и M Endurance веригата, спортната слюда и допълнителния „екран“ на 6,5-инчовия LCD дисплей.

R 1250 RS в изпълнение Sport и Austin Yellow.

Други новости? Засягат и боксерните модели с по 136 к.с.: R 1250 RS вече се предлага в изпълнение Sport в Austin Yellow, а R 1250 R, в изпълнение Exclusive (Mineral Grey металик и други работи). Обновени са и 6-цилиндровите туринг байкове K 1600, с техния 1600-кубиков двигател с впечатляващите 160 к.с. и 175 Нм въртящ момент. K 1600 B и K 1600 Grand America например се предлага и в червения металик Mars Red, както и с допълнителни LED светлини, K 1600 GT в т.н. Option 719 Mineral White, а K 1600 GTL - в Manhattan металик.

R 1250 RS в изпълнение Exclusive и Mineral Grey.

Още? Новите 2-цилиндрови машини F 900 R и F 900 XR вече могат да бъдат с LED мигачи и за САЩ, отключването на Pro режимите на каране става по различен начин. А, да, могъщият крузър и най-нов модел R 18, получава криуз контрол. Логично, нали?

Върховия туристически байк в гамата: BMW K 1600 GTL с 6-цилиндровия редови двигател със 160 к.с. Вече и в  Manhattan металик.

Много практичен и интересен!