Ще има BMW X8. Просто защото седем SUV-та не са достатъчни


12 Oct 2020

Колегите ни и приятели от Motor1.com разполагат с фотосесия на прототип на BMW X8. Да, точно така - прочетохте правилно. Ще има още един, по-голям, по-скъп и най-вероятно по-мощен SUV модел от баварците. Защото си нямат достатъчно, нали разбирате.

Шегата настрана, от BMW изглежда получават заявки за още един “по-по-най” модел с буквичката Х. Предварителната информация е, че той ще се базира на Х7, но ще предлага по-купеобразна форма. Това е почти очевидно по профила на покрива в задната част. Отношението ще е като на Х6 спрямо Х5.

Тъй като идеята тук е това да е по-луксозна и скъпа версия на Х7, не очакваме в интериора да има място за три реда седалки. Вместо това седалките ще са само пет, но пък багажникът ще е подобаващ. Ще има, най-вероятно, и някои допълнителни подобрения в кабината.

Най-интригуващата задвижваща система се очаква да носи името X8 M45e. Тя ще споделя хибридната си система с 745е, което означава, че на борда ще има 3-литров турбо бензинов мотор, подпомаган от електромотор за мощност от около 400 к.с. Преди време BMW патентова Х8 М като име, което пък може би подсказва, че ни очаква и истинска М-ка с тегло от над 2,5 тона. Йей!

Първородната Godzilla!