Какво ще кажете за BMW x530d - конкурент на A6 Allroad и E-клас All Terrain?

  • BMW засега стои встрани от модата на повдигнатите комбита BMW засега стои встрани от модата на повдигнатите комбита
  • Серия 5 Туринг обаче изглежда доста добре в този дух Серия 5 Туринг обаче изглежда доста добре в този дух
  • Audi вече продава Allroad повече от 20 години Audi вече продава Allroad повече от 20 години
  • Същото важи за серията XC (сега CC на Volvo) Същото важи за серията XC (сега CC на Volvo)
  • Mercedes влезе в сегмента преди пет години Mercedes влезе в сегмента преди пет години

03 Feb 2021

Отдавна го чакаме - BMW да се реши да направи комби на кокили. Audi хареса този непопулярен, но много готин сегмент още през 1999, когато понятия като SUV или кросоувър едва навлизаха в живота ни. Тогава се появи стилното A6 Allroad quattro, вдъхновено или поне повлияно от Subaru Forester и Volvo V70 XC. През 2009 Audi добави подобна версия и на A4 Avant, а само преди пет години Mercedes също обърна поглед към сегмента и представи E-клас All Terrain. Дори Lada има подобен модел! 

Оттогава няма нито намек от BMW, че дори са забелязали този сегмент. До днес. Когато неофициални източници твърдят, че BMW може би обмисля повдигната версия на Серия 5 Туринг. Рендърите обаче не са официални, а идват от руснаците от Kolesa.ru. Базирани са на версията 530d, но с табелката x отпред. Според тяхното виждане x530d ще използва типичните за класа пластмасови предпазители на каросерията, повдигнато окачване и разбира се система за двойно предаване xDrive.

Можем да очакваме също пневматично окачване и всякакви глезотии, каквито могат да се намерят в каталога на Серия 5. Със сигурност комбито на кокили ще допадне много на клиентите в Западна Европа, но то ще си остане нишов играч. Нещо повече, засега слуховете не дават ясна информация дали BMW изобщо работи по подобна кола или просто проучва сегмента. Противно на това Mercedes със сигурност готви версия All Terrain и за C-класата, като тя ще се появи през следващата година.

 

Първородната Godzilla!