BMW ще продължи да разработва нови ДВГ

  • BMW ще продължи да разработва нови двигатели, дори и след навлизането на електрически модели в гамата си BMW ще продължи да разработва нови двигатели, дори и след навлизането на електрически модели в гамата си
  • i4 е четвъртият изцяло електрически баварец i4 е четвъртият изцяло електрически баварец

19 Mar 2021

Така, така… След като Mercedes, а по-късно и Audi обявиха, че спират да разработват изцяло нови двигатели с вътрешно горене, то отговорът на BMW не закъсня: баварците няма да спират новите разработки!

Информацията идва от CNBC, като бизнес медията цитира шефа на BMW Оливер Ципсе. Според него BMW смята, че търсенето на автомобили с бензинови и дизелови двигатели ще продължи да бъде сериозно още доста години, така че разработването на нови двигатели си струва усилията и разходите. 

 

 

 

Трябва да се отбележи, че успоредно с това мнение BMW тази седмица представи четвъртия си изцяло електрически модел i4, който се появява след i3, iX3 и iX. Освен това BMW ясно обяви плановете си да превърни марката MINI в изцяло електрическа.

Радваме се да научим, че въпреки тази посока на електрификация, баварците не са обърнали гръб на двигателя с вътрешно горене.

 

Първородната Godzilla!