Търсите си Porsche, което може да прави така!? Имаме идея!

  • Галерия с 25 супер снимки, които си струва да разгледате Галерия с 25 супер снимки, които си струва да разгледате

01 Feb 2022

В Калифорния продават една много специална 911-ка. Базирана на 964, тя е преработена от Russel Built Fabrication. Двигателят е произведен специално за тази кола – 3,8-литров боксерен шестак с около 360 к.с. и 420 Нм, които заминават към ръчна 5-степенна кутия.

Благодарение на масовото използване на хром-молибденова стомана е постигната забележителна здравина при маса от едва 1270 кг (без течностите). Машинката е била показвана на SEMA и е първият прототип от ограничена серия 911 Safari.

За основа е използвано ударено 964 Carrera 4 Cabriolet, но малко от оригинала е запазен. Добавен е състезателен ролкейдж. Всички панели на каросерията са изработени наново и всъщност се различават по размер от тези на стандартното 964 – колата е около 8 см по-дълга и с близо 40 см по-широка.

В списъка с промените влизат също олекотени композитни панели, карбонов покрив, олекотени врати и устойчиви на удари брони. Изцяло новото окачване позволява вместо да заобикаляте, направо да прескачате препятствията, като ходът на предните амортисьори е 30 см, а на задните – 33 см.

Тази Baja 911 е доста практична кола – под предния капак влиза пълноразмерна резервна гума, а покупките може да оставяте зад предните седалки. Все пак никой няма да паркира друго подобно Porsche пред мола, но трябва да има и къде да си сложите торбите, нали!?

Колата се продава в отлично състояние, с малки драскотини от медийни тестове и съвсем нов двигател (на 8500 км). Сервизирана е на всеки 800 км, което е нормално, предвид факта, че се е движила само по пътища, сравними с условията в рали Дакар.

Предлага се на търг от производителя, като към момента на редакционното приключване на този текст наддаването е достигнало 235 500 долара. Това са 209 хил. евро. Звучи като добра цена за уникално Porsche в подобно състояние, но все пак за тези пари бихте могли да си купите най-наточения Taycan Turbo S или Cayenne Turbo S e-Hybrid (топ варианта) или дори 911 GT3, при това ще останат пари за опции и бири…

За същите пари:

 

Лукс от Китай!