Тротинетките могат да спестят 44 000 тона CO2 годишно във Великобритания


13 Dec 2021

Електрическите тротинетки за забранени за използване по обществените пътища на Великобритания. Придвижването с тях е разрешено единствено в частни имоти и определени за тях места. Но ако бъдат легализирани могат да спестят 44 000 въглероден диоксид на Острова в рамките на година. Това количество CO2 се равнява на годишните емисии на 29 000 автомобила, сочи проучване на Move Electric.

Всеки пети от запитаните малко над 5 хиляди шофьори споделя, че би заменил кратките пътувания с кола, използвайки електрически скутер.

Британското Министерство на транспорта разкрива, че около 0,5% от всички пътувания с кола са дълги под една миля. И ако 22% от шофьорите заменят тези изключително кратки придвижвания с електрическа тротинетка, ще спестят на Обединеното кралство 44 261 тона вредни емисии. Това се равнява на запълването с токсични гаове 821 плувни басейна с олимпийски размери всеки месец.

От запитаните в проучването 45% шофьори са за легализиране на електрическите скутери, а 79% от тях искат тяхното озаконяване да бъде обложено с данъци и застраховки.

Лукс от Китай!