Google обяви най-търсените автомобилни марки за 2016. Honda e на първо място. А кои са другите?

Google обяви най-търсените автомобилни марки за 2016. Honda e на първо място. А кои са другите?
28 Dec 2016

Другите ще ви представим с по една интересна кола от марка, за която сме писали (кликвате на снимката и отивате в материала). Иначе, списъкът вероятно е учудващ за някой, като в челната десетка не фигурира BMW, което не е показател за успеха на компанията, просто това са резултатите на Google.

 

1. Honda e на първо място, като японците имаха силна година. Първо, че доставиха първия сериен нов NSX, а по отношение на дизайна също разцепват с някои модели, като прототипа на идния Civic Type R например. Брутална машина. (кликнете на снимката)

 

2. Mercedes-Benz също изкараха доста модели, като направиха и фурор с прототипа на първия си пикап X-Class. А този Merc-AMG GT R с 585 коня е меко казано ефектен. Второто място не ни учудва. (кликнете на снимката)

 

 

3. Tesla? Илон Мъск изкара семеен седан със 762 коня, а автопилотът на марката бе сред най-обсъжданите и противоречиви нови технологии. Готви се първият GT шампионат на ток с Model S-ки, а у нас Vilner направи най-тихия Model X. (кликнете на снимката)

 

 

4. Lamborghini продължават да цепят мрака. Преди около месец пуснаха най-бавната версия на Huracan (RWD Spyder: 0-100 за 3,6 секунди, 320 км/ч), а преди броени дни обновиха и флагмана Aventador с версията S. (кликнете на снимката)

 

 

5. Volvo. Силна година и за „швеците“, чийто S90 и V90 притежават може би най-якия автомобилен интериор след Rolls. А междувременно направиха и камион, който вдига 276 км/ч. (кликнете на снимката)

 

 

6. Ford. Супер силна година и за щатския производител. Новият Ford GT спечели Льо Ман, a първата серийна кола от модел бе сглобена буквално преди дни. (кликнете на снимката)

 

 

7. Jaguar също разцепват пазара. F-Type е една от най-красивите коли правени някога, а F-Pace е колата, която им липсваше, също доста красив SUV. Това на снимката пък е I-Pace, бъдещата електричка на Jag. Доста интересна. (кликнете на снимката)

 

 

8. Bentley. Британците пуснаха първия в историята си SUV модел, както и (о,да!) първия си дизел. При това с една и съща кола – Bentayga Diesel дойде с 435 нафтови коня. (кликнете на снимката)

 

 

9. Maserati. Преди бутиковата италианска марка вече също може да се похвали със SUV, което се казва Levante, както и с дизел. „Марката на Нептун“ обнови Quattroporte, има си по-малкия Ghibli, но ние най-много се радваме на бруталните машини, като това MC12 Corse, пипнато от Edo Competition (кликнете снимката, за да отидете в галерията).

 

 

10. Rolls-Royce затваря челната десетка на Google. Престижните британци също разшириха сериозно гамата си, пуснаха и прекрасния Dawn. Ние обаче ще ви подканим да видите този 1963 Rolls-Royce Silver Cloud MkIII, който бе реставриран изцяло, тук в България. (кликнете на снимката)

 

Резултатите на Google са доста любопитни, като пълната класация касаеща също известни личности, технологии и т.н. може да намерите тук.

 

Първородната Godzilla!