Vilner вгради крила от пеперуди в таблото на Honda. Таванът е като в Rolls-Royce. Галерия и инфо

  • Галерия от 16 кадъра. Галерия от 16 кадъра.

19 Jan 2017

Живеем в странен свят. Представете си, че в офиса ви влиза дама, която носи сребърна кутия, отваря я и ви изсипва шест мъртви пеперуди... След което ви обяснява за четирите фази от живота на тези иначе красиви насекоми (красиви не когато са във фаза яйце, ларва или какавида), след което ви казва „Искам да ги вградите в колата ми“...

Именно това се е случило в китайското ателие на Art Studio Vilner. Жената отглеждала пеперуди и била изключително голям почитател на... природата, а въпросните шест създания били свършили земното си съществуване. Какво по-логично продължение на пътя им от запечатването им в таблото и вратите на Acura MDX? Освен апликациите с прозрачнен лак, през който крилата се виждат в доста добри детайли, пеперудената тема е продължена навсякъде в салона.

Цялото табло е облечено в алкантара в два цвята, а седалките и корите на вратите са тапицирани с доста интересна комбинация от черно-лилава кожа и синьо-лилава алкантара. Най-интересната част от този проект обаче е ‘night sky’ таванът, който e същият, за какъвто Rolls-Royce биха ви поискали 13 хил. долара доплащане. Хората на Vilner са надупчили алкантарения таван с множество фиброоптични влакна, които нощем светят и създават ефекта на бистро звездно небе.

От Vilner не споменават нито цената на последното удоволствие, нито на самия проект, но казват че „нощното небе“ не е изпълнено с 1300 влакна, като в Rolls, което не му пречи изглежда доста впечатляващо. Дамата все пак е любителка на природата, защо да няма небе в колата си. В следващата си може пък да и посадят бонсайчета на таблото, по който да кацат бонсай-врабчета, кой знае. И, да, марката реално е Acura, което е щатската версия на Honda.

Странен свят наистина, но в Китай се случват и доста други странни работи. Въпреки, че съвсем наскоро и българското ателие на Vilner имаше не особено обичайно задание – да направи салонът на Tesla... по-тих. Кликнете на снимката за галерия на най-тихата Tesla Model X в света.

 

Първородната Godzilla!