Street Triple RS с красиво момиче, Harley Fat Bob с 1,7-литров двигател и карбоново BMW за 80 хил. евро. Това са моторите на салона

  • Галерия с 54 снимки. Галерия с 54 снимки.

21 Oct 2017

И не само. Байковете не са толкова много, но има адски интересни машини. Щандът на Triumph е пълен, с почти всички модели, Harley са силни и внушителни, Suzuki са наредили представителна извадка, в това число готиния нов Suzuki DL1000 V-Strom, a Honda не спира да ни радва с мъника Monkey.

В Международния изложбен център са и Senax с Kymco и премиерния макси скутер AK 550, който изглежда мощно, Peugeot също показват няколко скутера, а BMW представят само една моторетка. Една, но каква: струващото 80 хил. евро HP4 Race, първият байк с карбонова рама, един от само 750.

Triumph. Както писахме, щандът на британската марка е най-пълен и радва с мотори, като изпипания Bonneville Bobber (долната част седалката е облицован с полиран метал, страхотно!), там е супер способното „кафе“ Thruxton R, както и адвенчър машините Tiger 800 Xcx – моторът на нашия фрийрайдър -, както и големия 1200-кубиков Tiger Explorer. По-спортните модели са Street Triple RS, с новия двигател, който ще задвижва машините от Moto2, а също и по-големия Speed Triple.

Harley-Davidson. Там Fat Bob 104 се откроява със своя тесен и изразителен LED фар и надписи ‘104’, които издават работния обем на V2 машината в кубични инчове. Това са 1,7 литра в разбираеми за нас единици, като повечето Harley-та на щанда също могат да се похвалят с разточителност и сериозни обеми. Внушителните Road King Special и Road Glide Special дефинират свободата от карането, разбира се в типичния за Harley американски стил.

Honda. Освен бруууталллната Honda Civic Type R, „Бултрако“ има и двуколесна премиера - Honda CBR 500 RAH 3ED. Особено впечатление обаче прави малкия Monkey, 125-кубиковото моторче с близо 10 коня, което определено събира същото количество погледи, колкото и легендаранта Africa Twin и могъщия VFR 1200.

Peugeot и Kymco. Френската марка представя готиния класически скутер Django Allure, както и интересното Metropolis, с две колела отпред и едно отзад. С подобна конфигурация е Quadro 3 машинката на щанда на Senax, където дебютира и скутерът Kymco AK 550 – готин дизайн, 51 к.с. и максимална скорост от над 160 км/ч. Quadro 4 пък е с 4 колела и се кара дори с B категория.

Suzuki. Останаха ни очите по новия Suzuki DL1000 V-Strom, който и без това е в доста забележима разцветка. Един от най-лесните за каране и разумни адвенчър байкове струва под 25 хил. лв. и предлага супер баланс от качества. Там е и по-малкият 650-кубиков вариант на V-Strom, а SV650 продължава да бъде семпъл нейкед с класическа визия и прилична цена. Интересен е и GSX-S1000, мотоциклетът прилича на орел със 150 коня и 108 Нм.

BMW. На салона има само един мотоциклет на марката, но какъв: мощният 215 к.с. и тежащ 171 кг супер пистов HP4 Race. Карбонова рамка, карбонови колела, топ компоненти и серия от само 750 броя. Заради това и цената му е подобаваща – около 80 хил. евро.

Много практичен и интересен!