Краш тест на струващия 1,7 милиона евро Koenigsegg Regera. Видео

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

29 Dec 2017

Регулаторните органи не те питат нито по колко коли правиш годишно, нито колко време се произвежда всеки един от тях, нито колко струва той. Ако искаш да продаваш, трябва да докажеш, че машината ти покрива дадени изисквания.

Koenigsegg не е изключение, нищо че шведската компания за супер коли прави по около 20-25 броя на година. Като цената на всеки екземпляр варира в зависимост от модела и модификацията, но винаги е над милион евро. И стига до 4,5…

Regera е най-новата разработка на бутиковата марка, хипер хибридът със сумарна мощност 1500 к.с., 1500 Нм и отсъстваща скоростна кутия. Нямало, защото… била тежкa.

Цената на въпросния модел започва от около 2 милиона долара, което не пречи на регулаторните органи да изискват подлагането му на краш тестове. Тъй като обаче цената е така, а също и заради доста устойчивата карбонова конструкция, Koenigsegg ползват един и същ екземпляр за всички тестове.

Видеото не е с особено добро качество, но дава представа как се случва това. Гледайте го, след което може да кликенте на оранжевите букви в текста за още готини материали, както и на тази прекрасна Agera RS Gryphon, която Koenigsegg блъснаха неволно, преди да я предадат на клиента.

Първородната Godzilla!