Изключителното BMW R 1200 ST от Galaxy Custom. Направено във Враца за Мюнхен

  • Галерия с 23 снимки. Галерия с 23 снимки.

20 Apr 2018

Това е вторият проект на врачанското ателие Galaxy Custom, който публикуваме, и поредното доказателство, че България може да се гордее с произведенията си в областта на модифицирането на автомобили и мотоциклети.

Достатъчно е да погледнем изключителния Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe, чиито интериор Vilner направиха по-добър от този на британците, както и да хвърлим един поглед, върху страхотното Porsche 911T Targa от 69-та, което Overdrive възстановиха до съвършенство с 1000 часа работа, преди колата да замине обратно в Швейцария.

Изумителното BMW R 1200 ST само може да бетонира това становище. Въпросният втори супер сериозен проект на GC е заснет от Деян Йорданов (didoriginal photography), като от супер галерията може да видите, че мотоциклетът не отстъпва по качества (и дори задминава по стил и изпълнение) продуктите на доказани световни ателиета.

Мотоциклетът е базиран на произвежданият в периода 2005-2007 спортно-туристически байк на BMW Motorrad R 1200 ST. От него обаче е останало много малко, най-вече части от рамата и неговото сърце: 1170-кубиковия въздушно-маслен боксер с добрите 110 к.с. Galaxy Custom не са разпространили официална информация за мотора, но виждаме, че – освен майсторство в изработката -, са използвали и висококачествени компоненти.

Като например дигиталният уред Motogadget motoscope, за който е изработен специален тройник. Горната корона на вилката първо е проектирана на CAD, след което фрезована от висококачествена алуминиева сплав. Всъщност, много от компонентите на CG първо се „тестват“ на компютър, преди изработката. Огледалата Highsider пасват идеално на концепцията, както и страхотните колела със спици Kineo.

От Facebook страницата на GC научаваме, че това BMW R 1200 ST е изработено за клиент в Мюнхен, както и още един проект на атеилието. Адмирации за момчетата от Galaxy Custom, като трябва също да отдадем заслужен кредит и на авторът на фотографиите, нашият приятел Деян Йорданов. Разгледайте галерията, посетете Facebook страницата на GC, след което може да видите какво още снима didoriginal photography. Преди това обаче може да кликнете на ‘The Duke’, който е базиран на1982 Yamaha XS650 и също е произведение на талантливите врачанци от Galaxy Custom.

Текст: Иван Монев; фотография: Деян Йорданов

Лукс от Китай!