Каква е реалната разлика между серийно окачване и това на KW? Наш български тест с BMW 435i на писта „Дракон“. Видео

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

15 Jun 2018

Познавате ли Шонди? Ако не, това видео е добър повод да се запознаете с него, видео в което той обяснява нагледно разликата между стоково окачване и компонентите на KW. И да, клипът естествено е рекламен, но това не му пречи да е занимателен, направен професионално и, не на последно място, да показва реални резултати при това български.

Български в смисъл, че не цитира някаква статистика от Нюрбургринг, а реални цифри, засечени на писта „Дракон“ в Калояново. Хората показват и как може да настроите окачването си през мобилния телефон, ако разбира се сте го поръчали със съответния модул. Гамата на KW е доста широка, а това, че BMW избра именно тях за заводско вграждане на компоненти в M4 GTS, е достатъчно показателно за уменията на немската фирма.

Малко за гигантите от KW. Фирмата е основана през 1995 г. в началото тя е съставена от едва трима служителя и разполага с работна площ от 150 кв.м. Днес KW Automotive GmbH е позната по цял свят и има приблизително 200 служители на пет места. След многобройни разширения в седалището на компанията във Фихтенберг, общото производствено пространство сега се простира върху 23 000 кв.м. 

Супер модерен стенд, само 15 в света. През 2006 г. в щабквартирата на KW Automotive GmbH бе пуснат в експлоатация най-модерния стенд за изпитания. Тази изпитателна платформа може да симулира различни условия и състезателни писти. Съществуват само 15 такива хидравлични стенда по света и повечето от тях се използват от екипи от Формула 1 за техните болиди, за научно-изследователска и развойна дейност.

Моторспорт и търговски партньори. KW automotive GmbH е търговски партньор и партньор на различни състезателни отбори. За високоефективните престижни продукти на Mercedes-AMG SLK 55, CLK 63 и SL 65 AMG Black Series, KW разработи специално окачване. Вече няколко години KW е официалният партньор за развитие и производство на Roush Performance от САЩ, сещате ли се, онези луди глави, които превръщат Ford Mustang в зверска машина. Освен това KW сътрудничи с Chrysler USA, чийто продукт е чудовищният Viper SRT10 ACR.

Първородната Godzilla!